SMÖRKOLA


100g smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1. Smält smöret i en kastrull
2.Tillsätt övriga ingredienser och koka utan lock tills temperaturen är cirka 125 grader rör om då och då, kok tiden kan variera mellan 15-30 minuter.
3. Häll upp kolan på en oljad plåt och låt den svalna
4.Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
2.Tillsätt övriga ingredienser och koka utan lock tills temperaturen är cirka 125 grader rör om då och då, kok tiden kan variera mellan 15-30 minuter.
3. Häll upp kolan på en oljad plåt och låt den svalna
4.Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.
Olika temperaturer som kan vara bra att veta.
Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt.
Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.
LYCKA TILL!
Trackback